Δευτέρα, Ιανουαρίου 28, 2008

Σκληρό πόκερ...


(H φρέσκια "Μαύρη Κερκίδα", που δημοσιεύεται στο σάιτ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα")


Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι, βασικά, διπλός: εκτός από το ενημερώνει, οφείλει και να κρίνει. Και η Μαύρη Κερκίδα είναι δημοσιογραφική στήλη. Αν και τις τελευταίες μέρες έχει μείνει στήλη άλατος.

Κι αυτό διότι η Μαύρη Κερκίδα διαψεύστηκε παταγωδώς προτού το μελάνι στεγνώσει. Κι έγινε σαν τη γυναίκα του Λωτ ένα πράμα. Μόνο που η Μαύρη Κερκίδα δεν αντίκρισε τα Σόδομα να παίρνουν φωτιά, αντίκρισε να παίρνουν φωτιά τα μπατζάκια της.

Η Μαύρη Κερκίδα, λοιπόν, οφείλει, εκτός από την κριτική της, να κάνει και την αυτοκριτική της. Γιατί αλλιώς κινδυνεύει να μείνει στήλη άλατος μια ζωή. Ή έστω να μεταμορφωθεί σε στήλη Ολυμπίου Διός (η οποία από στήλη έχει μεταμορφωθεί εσχάτως σε στύλο).

«Άνοιξε, λοιπόν, τα χαρτιά του τελικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Αλλά ο Τζίγκερ εξακολουθεί να κρατάει κλειστά τα δικά του. Και δεν πάει πάσο. Όσο για ρελάνς, ούτε να το συζητάς».

Αυτά έγραφε, λοιπόν, τις προάλλες η Μαύρη Κερκίδα για τον Τζίγκερ. Το λάθος δικό της. Το ποντάρισμα δικό του.

Κι ευτυχώς να λες που η στήλη έχει απλώς το ρόλο του παρατηρητή και δεν συμμετέχει στο παιχνίδι. Καθότι το πόκερ που παίζεται είναι σκληρό. Και δεν συγχωρούνται λάθη. Ούτε πάθη. Μα αν δεν πάθει, πώς θα μάθει;

Το τελευταίο έχει να κάνει ασφαλώς με τον παίκτη Ανδρέα. Νεόφερτος στο παιχνίδι, δεν ήξερε. Δε ρώταγε; Και πήγε και ποντάρισε τα ρέστα του. Και στα ρέστα ρελάνς δεν χωράει. Απλώς ποντάρεις. Ή πας πάσο. Για να μη μείνεις στον άσο.

Μόνο που ο παίκτης Τζίγκερ, κατά πως φαίνεται, δεν είχε μόνο έναν άσο. Είχε στο χέρι τρεις άσους και έναν παπά. Στην αλλαγή πάει να πάρει και τον τέταρτο άσο. Και να κάψει τον παπά. Ή έστω τον Παπαδόπουλο.

Έχουμε και λέμε: Πρώτος άσος ο Ποστίγκα. Δεύτερος ο Σπυρόπουλος. Τρίτος ο Σαλπιγγίδης (ανανέωση συμβολαίου + διπλό στην Τούμπα). Ο τέταρτος είναι κρυφός. Τουλάχιστον μέχρι να τον φανερώσει.

Μόνο που το πόκερ, είπαμε, είναι σκληρό. Και κάθε άλλο παρά οικογενειακό. Δεν μετέχουν δηλαδή μόνο ο παίκτης Τζίγγερ και ο παίκτης Ανδρέας. Συμμετέχουν κι άλλοι παίκτες, σκληροί κι αμείλικτοι. Που δεν βλέπουν με καλό μάτι τους άσους του Τζίγγερ. Και δεν πρόκειται να το περάσουν στο ντούκου.

Πρώτος και καλύτερος, ο παίκτης Ντέμης. Που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει μπροστά του τις περισσότερες μάρκες. Μάρκα μεγάλη, βέβαια, και ο ίδιος. Το μόνο που φοβάται είναι τα μαρκαρισμένα φύλλα. Και τα σκληρά μαρκαρίσματα στον Ριβάλντο.

Ακολουθεί κατά πόδας ο παίκτης Πέτρος. Που δεν σκοπεύει ν’ αφήσει ούτε τον παίκτη Ντέμη ούτε τον παίκτη Τζίγγερ να του πάρουν τα ηνία. Πολύ έμπειρος παίκτης, άλλωστε, μόνιμος πρωταθλητής στο πόκερ. Και στο σόκερ.

Η παρτίδα, λοιπόν, αναμένεται σκληρή. Και απρόβλεπτη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτός που θα έχει τον τελευταίο λόγο θα είναι ο παίκτης Τζίγκερ. Καθότι θα κάνει την απονομή.


Θα με βρείτε και εδώ: http://www.fasoulasonline.com/

2 σχόλια:

Τη 2:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger GerasimosGR είπε...

Αν θελήσετε να διαβάσετε, κάποιο βιβλίο, ενός νέου αφοσιωμένου συγγραφέα, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα http://www.blogger.com/profile/10677431943928670460

Ευχαριστώ.
Με εκτίμηση, Γεράσιμος Μηνάς
Καλή χρονιά, εύχομαι. Με υγεία.

 
Τη 3:26 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

Φίλε, σου εύχομαι το καλύτερο :)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα