Δευτέρα, Δεκεμβρίου 17, 2007

Nτέρμπι ήταν και πέρασε...


Πάει κι αυτό. Ντέρμπι ήταν και πέρασε. Αν και αυτό δεν ήταν ντέρμπι, ήταν εκκλησία. Εντάξει, λίγο προχωρημένη εκκλησία, με καπνογόνα, κροτίδες και οπτικά – ηχητικά εφέ, αλλά το γεγονός αυτό ποσώς μειώνει το βαθύτερο νόημα της εκκλησίας. Είχε και Παππά, άλλωστε. Τον Χάρη.

Και μη μου πει κανείς τώρα ότι απογοητεύτηκε από τις αποδοκιμασίες και το πανό των Ολυμπιακών για τον Ριβάλντο. Στο πρόγραμμα είναι κι αυτά. Στο λειτουργικό, μια και μιλάμε για εκκλησία.

Και κακώς δήλωσε απογοητευμένος ο Ρίμπο από το πανό που έγραφε ότι οι μεγάλοι παίκτες παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Μα αυτός είναι απαράβατος νόμος του ευγενούς οπαδισμού: μόνο οι μεγάλοι παίκτες αποδοκιμάζονται. Κιχ δεν ακούστηκε για τον Καφέ (όχι τον φρεντουτσίνο στα Vip’s, τον Παντελή). Ούτε για τον Παππά (όχι τον ιερέα της εκκλησίας, τον Χάρη).

Όσο για το ντέρμπι αυτό καθεαυτό, το πήρε τελικά ο Ολυμπιακός. Ή μήπως το έχασε η ΑΕΚ; Αυτό αναρωτιούνται από χθες βράδυ οι επαΐοντες σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Κάθε φορά η ίδια δουλειά: «Όχι, δεν το πήρε το ματς ο Πανκατωμαγουλιακός, το ’χασε ο Παντραχανοπλαγιακός»…

Το ίδιο γίνεται και στα φάουλ, αλλά αντιστρόφως: «Δεν το έκανε ο αμυντικός το φάουλ, το κέρδισε ο επιθετικός». Ε, αν είναι έτσι, δε παιδιά, δεν χρειάζονται δύο για να γίνει παιχνίδι. Να παίζει ένας, μόνος του. Και να χάνει ή να κερδίζει, κατά βούλησιν.

Χέσε ψηλά κι αγνάντευε, δηλαδή. Α, και μια και το ’φερε η κουβέντα, φοβερή η δήλωση του Ζήκου: «Οι διαιτητές στο Καραϊσκάκη παίζουν σαν χεσμένοι…». Πάντως, ζήτησε συγνώμη για την έκφραση. Είν’ αυτό που λένε, δηλαδή. Να σε χέσω Κάκκο μ’, να σ’ αλείψω μέλι.

Και τι έγινε, δηλαδή, που ο Ζήκος ζήτησε εκ των προτέρων συγνώμη για τη δήλωση που έκανε; Η συγνώμη, ως γνωστόν, είναι μισό χέσιμο.

Τώρα, βέβαια, θα καλέσει τον Ζήκο ο αθλητικός δικαστής. Σιγά τα ωά. Και τον Σαραβάκο τον είχε καλέσει, που είχε κάνει ακριβώς την ίδια δήλωση πριν από μια εικοσαετία στην Τούμπα. Ε, και; Είκοσι χρόνια τώρα, ο βόθρος έχει πια ξεχειλίσει.

Εκτός από τον Ζήκο, πάντως, με τον Κάκκο τα έχει και ο Μορέτο. Έξαλλος λέει είναι ο Ιταλός με τον ρέφερι για την αποβολή του. Και τι έγινε; Τσάμπα σπάει τα νεύρα του, το παλικάρι. Του Κάκκου.

Αλλά και ο Παναθηναϊκός, λέει, έχει παράπονα από τα σφυρίγματα στη Νέα Σμύρνη. Με τη διαφορά ότι αυτός δεν τα ’χει με τον Κάκκο, τα ’χει με τον Καλόπουλο…


(Το κείμενο δημοσιεύεται στο επίσημο σάιτ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", που βγήκε πρόσφατα στον αέρα)

ΥΓ. Μην ανησυχείτε, δεν έχω ξεχάσει τις εκδοχές τέλους του διηγήματος "Χέρια". Μέχρι στιγμής έχω λάβει οχτώ διαφορετικές εκδοχές, αλλά δυστυχώς μόνο τις μισές μπορώ να δημοσιεύσω (οι υπόλοιποιποι ήθελαν απλώς τη δική μου άποψη και δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των κειμένων τους). Απλώς περιμένω μια δυο ακόμα και σύντομα όλες οι εκδοχές θα αναρτηθούν.


Θα με βρείτε και εδώ: http://www.fasoulasonline.com/

8 σχόλια:

Τη 4:29 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
Τη 4:30 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Γιατί, μήπως είχε άδικο ο Ζήκος, φίλε Χρήστο (για τον Σαραβάκο δεν ξέρω, ε εσύ είσαι και μιας κάποιοας...ηλικίας!!!)
Πάντως πολύ πλάκα! :-)

 
Τη 7:06 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

Πώς φαίνεται ότι είσαι... ΑΕΚ, φίλε Τσε! :)

 
Τη 9:39 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
Τη 9:41 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ είπε...

Καλέ μου φίλε, δεν είχα χρόνο για τα "Χέρια", γιατί έλειπα συνεχώς, αλλά σήμερα ο λόγος της επίσκεψης.... Χριστουγεννιάτικος!
Χρήστο καλές γιορτές, να χαίρεσαι τις γυναίκες σου και ο καινούριος χρόνος να σου φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!

 
Τη 3:14 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

Λένα μου, ολόψυχα αντύχομαι. Ξέρω ότι δεν έχεις χρόνο. Τι μας ετοιμάζεις, αλήθεια;
:)

 
Τη 11:01 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ είπε...

Τον Μάιο κυκλοφορεί το καινούριο με τίτλο "Η άλλη πλευρά του νομίσματος" και κεντρικό πρόσωπο είναι ένας άντρας αυτή τη φορά! Ή που θα πετύχει το πείραμα ή που θα φάω ξύλο!

 
Τη 11:28 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

Λένα, αυτός ο άντρας έχει καμιά σχέση με... τους "δικούς μου" άντρες (το Χάρη και το Σταύρο; -ξέρεις τι λέω, έτσι; :)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα