Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2007

Χαζεύοντας τα αθλητικά στην TV...

Ονομαστική: Το Λονδίνο. Γενική;

Στην -ελεύθερη- τηλεόραση κατά κανόνα παρακολουθώ τα αθλητικά -και λόγω επαγγέλματος και λόγω ενδιαφέροντος. Ιδού ορισμένες παρατηρήσεις (περιμένοντας βέβαια και τις δικές σας):

* Υπάρχουν δύο κατηγορίες τηλεθεατών - ποδοσφαιρόφιλων: 1) Εκείνοι (οι λίγοι) που διαθέτουν το εξηντάρι το μήνα για τη συνδρομητική. 2) Εκείνοι (οι πολλοί) που δεν το διαθέτουν. Πατρίκιοι και Πληβείοι, δηλαδή. Κανονικά.

* Εξηγούμαι: όσοι διαθέτουν το εξηντάρι το μήνα για να πληρώνουν συνδρομή, έχουν κάθε Κυριακή βράδυ μετά τους αγώνες τη συνδρομητική. Όσοι δεν το διαθέτουν, έχουν την «Αθλητική Κυριακή». Για τέτοια ανέχεια μιλάμε.

* Η «Αθλητική Κυριακή», για όσους έχουν μείνει δεκαετίες πίσω, δε διαθέτει πια Διακογιάννη. Είναι (πώς το λένε;) "λάιφ στάιλ" πλέον. Με παρουσιαστές, καλεσμένους και μπιμπελό.

* Η εκπομπή στηρίζεται κατά βάση στους τέσσερις καλεσμένους της, οι οποίοι συνήθως είναι τρεις, οι εξής δύο: Ο Γιώργος Αμανατίδης.

* Στη διάρκεια της εκπομπής, γίνονται αναλυτικές συζητήσεις και συζητητικές αναλύσεις. Και, ασφαλώς, ο μόνιμος επίτιμος καλεσμένος διαφωνεί πάντα με όλους και με όλα. Ακόμα και με τον εαυτό του.

* Αυτός που συντονίζει τη συζήτηση και δεν της επιτρέπει να ξεφεύγει από τα πολιτισμένα πλαίσια είναι ο παρουσιαστής. Ο οποίος, σε αντίθεση με τον μόνιμο επίτιμο καλεσμένο του, πάντα συμφωνεί με όλους. Ακόμα και μ’ αυτούς που διαφωνούν.

* Κατόπιν όλων αυτών, όπως αντιλαμβάνεσθε, ο στόχος ζωής για τους Πληβείους, για τους μη προνομιούχους δηλαδή τηλεθεατές, είναι πλέον ένας και μοναδικός: να ξεκινήσουν αιματηρές οικονομίες για να εξοικονομήσουν το εξηντάρι.

* Πάμε παρακάτω. Οι λεγόμενοι «στοιχηματικοί ρεπόρτερ» έχουν κατακλύσει εσχάτως και τα κανάλια. Και μας έχουν επιμορφώσει με παντελώς άγνωστες ομάδες όπως Μπελιντσόνα και Γκενσλερλγλισγλιγκί (ή κάπως έτσι -ακόμα και γράφοντάς το, γλωσσοδέτης με πιάνει).

* Αλλά, ως γνωστόν, η επιμόρφωση διαφέρει από την παραμόρφωση μόνο κατά μία δισύλλαβη πρόθεση. Η επιμόρφωση των ξενικών όρων («όβερ», «άντερ» και πάει λέγοντας) και η παραμόρφωση των ελληνικών λέξεων: «Ονομαστική Το Ανόβερο - Γενική Του Ανόβερο»…

* Κάπου έχουν ακούσει, τα παλικάρια, ότι οι ξένες πόλεις δεν κλίνονται. Και μην έχετε τώρα την απαίτηση να γνωρίζουν ότι το Ανόβερο είναι μεν ξένη πόλη, αλλά ελληνική λέξη. Hannover είναι στα γερμανικά. Όπως λέμε London, δηλαδή. Γενική "του Λονδίνο".

TO BE CONTINUED...

5 σχόλια:

Τη 3:38 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Ο Καλος Λυκος είπε...

μόνο η αθλητική τηλεόραση πάσχει; γιατί η αμετροέπεια, η ημιμάθεια, η έλλειψη αντίληψης και τα σαρδάμ νομίζω πως είναι γενικό φαινόμενο - τηλεόραση δεν βλέπω, ούτε στο εξωτερικό που ζώ, ούτε στην Ελλάδα όταν έρχομαι... αν μου έλεγαν κάποτε πως στο μέλλον το καλύτερο από πλευράς θεμάτων και ενδιαφέροντος ελληνικό κανάλι θα ήταν το κανάλι της Βουλής, θα γέλαγα...

 
Τη 4:36 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

Λύκε μου καλέ, δεν πάσχει -ασφαλώς- μόνο η αθλητική τηλεόραση. Απλώς μόνο αθλητική τηλεόραση βλέπω...

 
Τη 2:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Lupa είπε...

Λόντρα Παρίσι Νιου Γιορκ Βουδαπέστη Βιέννη,
Μπρος στην Αθήνα καμιά σας, καμιά σας δε βγαίνει..
Άσχετο(?) αλλά κολλάει κατά βάθος.
Καλημέρα..
(ήταν δυνατόν μετά τον καλό λύκο να μην ακολουθήσει η Λύκαινα;)

 
Τη 5:37 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

Λύκαινα, καλωσήλθες.
Όλα κολλάνε. Ποιητική αδεία :)

 
Τη 12:44 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

H SPOTBET ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα