Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2006

Το μικρό όνομα του Γιανακισάβα και άλλες απορίες
(Ή όταν η γυναίκα σου ανακαλύπτει ξαφνικά το Μουντιάλ)


Κάτσε καλά, Κακά, σε γυρεύει ο Κλύσμα...


Λοιπόν, καιρός ν' αφήσουμε τον Ζιντάν στην ησυχία του (και τους... παντογνώστες πολιτικούς ν' αποφασίσουν αν είχε δίκιο ή όχι) και να προχωρήσουμε σε μια αποτίμηση του Μουντιάλ. Μια αποτίμηση, όμως, διαφορετική από τις άλλες.Η παρακάτω ιστορία μπορεί και να εκφράζει το πώς παρακολούθησε το Μουντιάλ ο μέσος Έλληνας. Αλλά και η μέση Ελληνίδα...

Μουντιαλικές Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας!

Ζω με δυο γυναίκες. Και πες ότι την κόρη μου την κουλαντρίζω, ούτε έξι χρονών δεν είναι καλά καλά, ένα παγωτό πύραυλος εμφανίζεται ως διά μαγείας την κρίσιμη στιγμή και το πρόβλημα λύνεται. Κι αν, όταν πια χωνέψει το παγωτό, αρχίζει να γκρινιάζει ότι θέλει να δει το Κωλοκοτρονίτσι στην Plasma, της γκρινιάζω κι εγώ ότι η δεκατεσσάρα που της πήρα πρόσφατα και που καμαρώνει στο δωμάτιό της σε περίοπτη θέση πλάι στην Μπάρμπι Μερμέντια, μπορεί να μην είναι Plasma, αλλά μου κόστισε μια περιουσία. Και για ένα παιδί που ξέρει να μετράει ως το σαράντα, τριάντα ευρώ είναι πράγματι μια περιουσία.
Τόσα έσκασα στον κουνιάδο μου τον Αντώνη για να μου δώσει την παλιά του εφεδρική τηλεόραση, όταν εκείνος έσκασε πολύ περισσότερα για ν’ αγοράσει καινούργια. Plasma, φυσικά, Μουντιάλ χωρίς Plasma είναι Ψινάκης χωρίς μπινελίκι. Κι έτσι -πίστεψα ότι- έλυσα όλα μου τα προβλήματα. Τη γυναίκα μου -πίστευα ότι- την είχα ξεφορτωθεί από καιρό, καθότι, αν είσαι παντρεμένος, οι Plasma πάνε δυο δυο. Τρεις ίντσες μεγαλύτερη, μάλιστα, η δικιά της, για να βλέπει τη Βέρα στο Δεξί σε μεγέθυνση και τον Μικρούτσικο μεγαλούτσικο.
Ξεκίνησε, λοιπόν, το Μουντιάλ. Το μπαλκόνι στο ρετιρέ τεράστιο -εξήντα τετραγωνικά, σχεδόν όσο όλο το υπόλοιπο διαμέρισμα, η ματαιοδοξία ενός μουντιαλόπληκτου νεοέλληνα σ’ όλο της το μεγαλείο- το ψυγείο πήχτρα στις πράσινες -και η κατάψυξη στα παγωτά πύραυλους- τα φυλλάδια από τα ντελιβερατζίδικα και το ασύρματο τηλέφωνο ακριβώς πλάι στο τηλεκοντρόλ σε απόσταση μιας χεριάς από την κουνιστή πολυθρόνα που μου κληρονόμησε η συχωρεμένη η γιαγιά μου –αδιανόητο να χαθεί μια καλή φάση λάιβ- η αντροπαρέα διαλεχτή και η γυναίκα στην κουζίνα να μου φτιάχνει τούρκικο. Ή έστω στην κρεβατοκάμαρα να βλέπει το τούρκικο.
Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Καθότι η γυναίκα μου αποφάσισε ξαφνικά ότι είναι ποδοσφαιρόφιλη. Ανακάλυψε, βλέπεις, το ποδόσφαιρο στο Γιούρο της Πορτογαλίας. Όπως επίσης και τα «μανάρια» που παίζουν ποδόσφαιρο. Τον Ζαγοράκη και τον Νικοπολίδη και δεν ξέρω ’γω ποιον άλλον. Γλυκάθηκε η γριά απ’ τα σύκα, ήθελε και τα συκόπουλα. Σου λέει, αφού η δική μας εθνική έχει τέτοια «μανάρια», φαντάσου τι θα ’χουν οι ξένες. Αντρική πασαρέλα, κανονική.
Στην αρχή τα πράγματα ήταν ήσυχα. Ας είναι καλά τα τηλεοπτικά πλάνα των Γερμανών. Τα κοντινά τους ήταν μακρινά. Και τα μακρινά πανοραμικά. Οι φίλοι μου βρίζανε στην πρεμιέρα το σκηνοθέτη μια και ψάχνανε κιάλια για να δουν πού ’ναι η μπάλα, οέο, αλλά εγώ ομολογώ την αμαρτία μου: το καταχάρηκα. Κοιτούσα λοξά τη γυναίκα μου μ’ ένα μάτι κι έλεγα μέσα μου «πού θα πάει, θα βαρεθεί που δεν δείχνει κοντινό τον Μπάλακ και θα πάει στα τσακίδια». Τόσο πολύ είχα απορροφηθεί από τις χαιρέκακες σκέψεις μου που δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι ο Μπάλακ δεν έπαιζε καν. Σαν να τον πήρε το μάτι μου (το άλλο, όχι εκείνο που λοξοκοιτούσε) σ’ ένα κοντινό πανοραμικό πλάνο της γερμανικής τηλεόρασης στον γερμανικό πάγκο, αλλά η γυναίκα μου τον είδε καλύτερα.
«Μμμ, σιγά!», έκανε περιφρονητικά. «Απορώ τι του βρίσκουν».
«Ποιανού;», τινάχτηκα.
«Του Μπάλακ. Χάλια είναι. Δεν βλέπεται».
«Μα ο Μπάλακ δεν παίζει» είπε κάποιος από την παρέα –ανύπαντρος, οπότε δεν το ’χε πιάσει το νόημα.
«Τον φυλάει ο Κλίνσμαν για το επόμενο ματς. Είναι παιχταράς ο Μπάλακ».
Πού να πάει του φουκαρά ο νους του ότι η γυναίκα μου δεν γουστάρει να βλέπει παιχταράδες παρά μόνον παιδαράδες. Εκείνη τη στιγμή, πάντως, οι Μπαλακ-ίες της γυναίκας μου μ’ έκαναν να πιστέψω ότι τελικά θα μας έκανε τη χάρη να μας αδειάσει τη γωνιά. Εξάλλου γενικά δεν τους πάει τους Γερμαναράδες, ενώ οι αντίπαλοί τους στην πρεμιέρα ήταν οι Κοσταρικανοί, άρα κατά κανόνα μαύροι. Και οι μαύροι για τη γυναίκα μου αξίζουν μόνο από τη μέση και κάτω. Εκεί, λέει, διαθέτουν το ταλέντο. Όχι στα δυο τους πόδια, αλλά στο τρίτο (και μακρύτερο, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες).
Έλα όμως που ο ανύπαντρος φίλος μου, με τη διεξοδική του τοποθέτηση πάνω στη μη χρησιμοποίηση του Μπάλακ από τον Κλίνσμαν, της είχε δημιουργήσει απορίες.
«Ποιος είναι ο Κλύσμα;», ρώτησε. «Έχει καμία σχέση μ’ εκείνον τον Κακά;»
Ο –μυρουδιάς- φίλος μου πήρε ύφος παντογνώστη. «Καμία σχέση. Ο ένας είναι προπονητής της Γερμανίας...»
«...ο Κλύσμα...»
«...ο Κλίνσμαν, ναι, ο άλλος είναι παίχτης της Βραζιλίας...»
«...ο Κακά...»
«...ο Κακά, σωστά» συνέχισε ακάθεκτος –και πάντα βαθιά νυχτωμένος- ο φίλος μου.
«Και μου λες, ρε συ, ότι δεν έχουν καμιά σχέση; Αφού Κλύσμα και Κακά πάνε πακέτο».
Ο εξυπνάκιας το βούλωσε. Εγώ, ξέροντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τα βγάλω πέρα, το είχα βουλώσει ήδη. Όμως η γυναίκα μου δεν το βούλωσε. Ούτε εκείνη τη μέρα ούτε τις επόμενες. Και σαν να μην της έφταναν οι κρίσεις, άρχισε και τις ερωτήσεις (που απευθύνονταν πια αποκλειστικά σ’ εμένα, μια και οι άλλοι, μην αντέχοντας τέτοιου είδους λεκτικά κλύσματα, την είχαν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια).
Άρχισε, λοιπόν, να με ρωτάει ποιο είναι το μικρό όνομα του Γιαπωνέζου Γιανακισάβα, το Γιαννάκης ή το Σάββας. Προσπαθούσε με τις ώρες να αντιληφθεί πώς γίνεται η Αργεντινή να παίζει «με Μέση στα άκρα». Αναρωτιόταν αν οι οσμές των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού θα επιβαρυνθούν από την απόκτηση ενός παίκτη που τον λένε Μπόχα (όποιος δεν ακούει, ξέρει να τα ταιριάζει, που ’λεγαν και στον χωριό μου).
Και, τέλος, το θεμελιακό ερώτημα: Γιατί οι σπορτκάστερ αναφέρουν πάντα το Μουνίτις αόριστα, χωρίς ποτέ να διευκρινίζουν σε ποιαν επιτέλους ανήκει.
Απ' όλα αυτά τα ερωτήματα, εγώ απάντησα μόνο στο τελευταίο:«Της μάνας σου!».
Κι ύστερα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη. Κι ακολούθησε το τρίτο ημίχρονο…

ΥΓ: Ο σέρβερ του μπλογκ φαίνεται ότι μίσησε σφόδρα το παραπάνω πόστ, με αποτέλεσμα να το στέλνει στον αγύριστο (ίσως σε καμιά μαύρη τρύπα του διαδικτύου) κάθε φορά που το ανέβαζα. Και το 'χω ανεβάσει καμιά δεκαριά φορά -άλλες τόσες την έχει κοπανήσει. Γι' αυτό έκανα κι εγώ κάτι αλχημείες κι αυτή τη φορά ελπίζω να πετύχει το κόλπο. Αν, πάντως, δείτε ξαφνικά το συγκεκριμένο ποστ σε καμιά δεκαριά εκδοχές, μην τα χάσετε. Απλώς αγνοήστε τα υπόλοιπα, που προφανώς θα τα 'χει ξεβράσει ο σέρβερ όταν του περάσει το γινάτι. Αν, τώρα, δεν μπορείτε να στείλετε σχόλιο γι' αυτό το ποστ -καθότι, συν τοις άλλοις, υπήρχε και αυτό το πρόβλημα- αν δε βαριέστε, πηγαίνετε στο αμέσως παρακάτω ποστ και αφήστε το σχόλιό σας εκεί. Το παρακάτω ποστ το κράτησα, όχι μόνο για χρηστικούς, αλλά και για... ιστορικούς λόγους!

21 σχόλια:

Τη 9:31 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Σούπερ!! Φίλε Χρήστο έπεσα κάτω από τα γέλια!!! Και με το άλλο με το ταψί και με τη γιαγιά γέλασα, αλλά αυτό ήταν το κάτι άλλο!! Πιθανόν επειδή είμαι και εγώ ομοιοπαθής!!!!

 
Τη 10:06 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

@Anonymous
Να 'σαι καλά, φίλε (υποθέτω ότι είσαι φίλος και όχι φίλη, από το "ομοιοπαθής"). Σ' ευχαριστώ. Αλλά γιατί ανώνυμος; Εδώ, απ' ό,τι καταλαβαίνω (μια και είμαι ακόμα στραβάδι στο χώρο), είμαστε όλοι μια παρέα.

 
Τη 11:20 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Hello Chris! :-) Σε ανακάλυψα ΚΑΙ εδώ! Απολαυστικός και ξεκαρδιστικός όπως πάντα!

 
Τη 5:12 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Adomiel είπε...

Γεια σου Χρήστο...

Όντως ξεκαρδιστικό το post σου...! Αλλά έχω μια απορία; η γυναίκα σου το έχει διαβάσει; αν ναι πολύ θα ήθελα να "ακούσω" και τη δική της πλευρά...! αν πάλι δε θέλει μπορείς σε παρακαλώ να μας μεταφέρεις εσύ, με πάσα γλαφυρότητα, πως ακριβώς αντέδρασε; αχαχαχαχαχαχαχα...

Να περνάς καλά

 
Τη 8:11 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

@ queen
Καλώς τη βασίλισσα! Αλλά όχι και "με ανακάλυψες"! Αν δεν κάνω λάθος, σου έστειλα με mail τη διεύθυνση :)

@ adomiel
Λοιπόν, η γυναίκα μου, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι... ποδοσφαιρόφιλη! Η ιστορία, όπως καταλαβαίνεις, είναι φανταστική, σατυρίζοντας το τι -πιθανόν- τράβηξε η μέση ελληνική οικογένεια κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ -η μέση ελληνική οικογένεια, εκτός από τη... δική μου, όπως αντιλαμβάνεσαι :)

 
Τη 9:19 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger dodo είπε...

Αριστοφανικά...ξεκαρδιστικό!

Ευτυχώς που συνεργάστηκε τελικά ο σέρβερ σου, θα ήταν πολύ κρίμα να το χάναμε.

Προσωπικά, το κρατώ καβάντζα, άμα λάχει καμμιά έκτακτη γκρίνια, να το ξαναδιαβάσω γιά άμεση ...ανάρρωση-αχρείαστο νάναι!

 
Τη 10:29 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Adomiel είπε...

Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η ιστορία είναι φανταστική... αν μου περνούσε έστω κι η σκέψη από το μυαλό δε θα σε "προκαλούσα" να τη διαβάσει... :-) γιατί να θέλω το κακό σου; έχοντας κι εγώ πάντα στο μυαλό μου τη μέση ελληνική οικογένεια... ;-)
αλλά εγώ σε ρώτησα άλλο... σε ρώτησα αν τη διάβασε; :-)

 
Τη 10:40 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

@ dodos
Σ' ευχαριστώ για τα εγκώμια -απλώς εύχομαι να μην... τρίζουν τα κόκαλα του Αριστοφάνη!

@ adomiel
Ασφαλώς και το διάβασε η γυναίκα μου (ακόμα και η κόρη μου το... πάλεψε, αλλά τα παράτησε εκεί που... τελείωσαν τα παγωτά -είναι 7 χρονών). Αφού γέλασε, λοιπόν (η γυναίκα μου, όχι η κορη μου) μου είπε: "Πάλι ρόμπα μ' έκανες...". Γιατί, ξέρεις, συνήθως "τη γυναίκα μου" χρησιμοποιώ σε ρόλο... συμφοράς. Και αυτό το κομμάτι άντε να το διαβάσουν μερικές δεκάδες άτομα. Κάποια άλλα -που έχουν δημοσιευτεί- τα έχουν διαβάσει χιλιάδες...

 
Τη 12:02 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Adomiel είπε...

Μπράβο στη γυναίκα σου λοιπόν... :-) και τώρα που μας άνοιξες την όρεξη περιμένουμε να διαβάσουμε και εκείνα τ' άλλα τα κείμενα... γιατί δεν ξεκινάς να τ' ανεβάζεις ένα - ένα; ;-)

Όσο για το πόσοι θα τα διαβάσουν εδώ μην κρατάς και τόσο μικρό καλάθι...!

Καλημέρα

 
Τη 3:00 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger dodo είπε...

Τα κόκκαλα του Αριστοφάνη έχουν...κατατρίξει με κάτι κουλτουροπαραστάσεις των κωμωδιών του, άστα.
Άλλά το πνεύμα του: αυτοσαρκαστικός, σκ@τολόγος, σατιρίζει (αλλά και θαυμάζει!) τις γυναίκες, κρίνοντας πάντα την επικαιρότητα...
Σας θυμίζει τίποτε;

 
Τη 5:13 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό,με έκανες και γέλασα.
Και η γυναίκα σου πρέπει να έχει πολύ χιούμορ γιατι εγώ στη θέση της θα σου είχα στρίψει το λαρύγγι (μιλώντας πάντα σε φανταστική και χιουμοριστική βάση ,οπως και το κειμενο :))

 
Τη 9:33 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

@ adomiel
Σκοπεύω να το κάνω. Εν καιρώ

@ dodos
Η σάτιρα και ο θαυμασμός συμβαδίζουν. Ειδικά για ένα τόσο μυστήριο και... ανεξερένητο πλάσμα όπως είναι η γυναίκα

@ regina
Σε ικετεύω, μην... της βάζεις ιδέες!

 
Τη 10:53 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Ecumene είπε...

Ο κατεστημενος σέρβερ του μπλογκ
θα χε με τον
Βερνίκο καμια υποψία,μην
τυχον τον σατιρίσεις...

και οταν καταλαβε οτι δεν..

σου επετρεψε...

Μηπως ξερεις ποτε ξεκινα το Μουντομπασκε;

με τον εθνικο μας εκφωνητη

φανταζομαι....

 
Τη 11:44 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς,ο blogger μας έκανε τη χάρη να το (ξανα)διαβάσουμε και να αφήσουμε και το σχολιάκι μας,το οποίο-στην περίπτωσή μου-περιορίζεται σε πολλά χαχαχαχαχα;)

 
Τη 1:53 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Кроткая είπε...

πάλι καλά; είδες οι μπακάλικες μέθοδοι;;;

εύγε στη σύζυγο (την αληθινή, όχι του ποστ), παρομοίως κι εγώ! χεχε!

(πάντως, μεταξύ μας, ο Τότι είναι πολύ καλό κομμάτι, κι ας είναι κωλόπαιδο και ιταλός! ενταξει, παρακολουθούμε κια τα ποδοσφαιρικά, αλλά να μην κρίνουμε και φάτσες;;;)

 
Τη 9:16 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

@ ergoteline
Eθνικός εκφωνητής; Τον Βερνίκο εννοείς; Μπα, δε σκαμπάζει από μπάσκετ (και μην πετάξεις, τώρα, την κακία σου... "γιατί, μήπως σκαμπάζει από ποδόσφαιρο;").
Στο μπάσκετ Χατζηγεωργίου και Σκουντής είναι το απόλυτο δίσυμο.
Όσο για το πότε αρχίζει, νομίζω 19 Αυγούστου. Κάπου εκεί.

@ evelina_z13
Το γέλιο είναι το καλύτερο σχόλιο. Ευχαριστώ.

@ krotkaya
Εύγε και σε σένα, λοιπόν! Όσο για τον Τότι, δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνω τα γούστα σου (αν ήμουν, προφανώς η γυναίκα μου -η πραγματική!- θα με χώριζε...)

 
Τη 8:14 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Here are some links that I believe will be interested

 
Τη 10:42 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

 
Τη 11:07 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Keep up the good work Vicodin online pharmaciesa http://www.brown-butt.info/drunkgirlass.html Cruise package holidays Colonial penn home owners insurance Chlorine resist swimsuits Tribute- jack black Beige casual pants Buderus indirect water heater Delicate touch of vanda orchids http://www.faucets-delta.info/sectional-sofa-early-american.html Bel 966w radar detectors Big island swimwear definition of property and casualty insurance florida homeowners20insurance agents strattera zoloft combo scrabble gifts flowers michigan no fault divorce http://www.plan-for-weight-loss.info/camden-county-homeowners-insurance-agents.html

 
Τη 12:07 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Zithromax c.o.d St charles casinos Honeywell hz-710 oil-filled radiator heater black jack gambling sites 1989 buick reiatta service manuals All inclusive montana resort Lipitor and loestrin http://www.pop-blocker.info/googlepopupblockeranti.html investment bank Cash advance washington dc strategic uk investing Braun coffee maker model kf850. breast sex Projector headlight conversion for 2005 accord lamictal sexual side effects Generic holmes hepa carbon air filter hapf30 Security toolbar Neurontin suits

 
Τη 10:45 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα