Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2006

Μουντιαλικά... μαργαριτάρια




< Κορίτσια, κορίτσια, ο... Νίνο Βαλέντε! Ή μήπως ο Φερνάντο Μέιρα;




Η καθημερινή μου ζωή (γράψιμο, δουλειά, ελεύθερες ώρες) βασίζεται αυστηρά στον προγραμματισμό. Εννοώ ότι συνήθως προγραμματίζω ότι δεν πρόκειται να προγραμματίσω απολύτως τίποτα. Όπως μου κάτσει, δηλαδή, ο προγραμματισμός. Από τις 9 Ιουνίου, πάντως, η συγγραφική μου δραστηριότητα έχει στριμωχτεί χρονικά στα στενά όρια του Σαββατοκύριακου. Και μόνο τις πρωινές ώρες. Και μόνο αν δε με έχει εκνευρίσει αφόρητα το ματς της προηγούμενης βραδιάς.
Περίμενα, πάντως, να έχω εκνευριστεί περισσότερο με την πρόκριση των "αχώνευτων" Ιταλών και Γάλλων στον τελικό. Τους Ιταλούς δεν τους γουστάρω από εποχής Χερέρα (τους θεωρώ υπεύθυνους για το γεγονός ότι πλέον ανάμεσα σε δύο "γραμμές Μαζινό" παίζεται και λίγη μπαλίτσα) ενώ από τους Γάλλους, ως λαό, έχω απαίσιες προσωπικές εμπειρίες. Είμαι λάτρης, βέβαια, του Ζιντάν, αλλά αυτός είναι Αλγερινός -σιγά μην ήταν Γάλλος- και μεγαλωμένος στη σκληρή Μασσαλία (άλλη χώρα εκεί). Βασικά υποστήριζα τους Γερμανούς -εκεί πρωτοανακάλυψα το ποδόσφαιρο στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και τα ιερά τέρατα τύπου Νέτσερ, Μπεκενμπάουερ, Μίλερ, Ζέελερ, Χένες, Γκραμπόβσκι και δε συμμαζεύεται. Και κατά δεύτερο λόγο τους Πορτογάλους -καθότι τους πελάτες οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους αγαπάμε.
Παρ' όλα αυτά, δεν με πείραξε και πολύ η διπλή σφαλιάρα. Και φρόντισα να το διασκεδάσω ακούγοντας την κασέτα που μόνταρα με τα μαργαριτάρια των σπορτάστερ.
Πάρτε μια μικρή -ελάχιστη- γεύση. Σε μορφή κουίζ:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σχέση έχει το Μεξικό με το Ισραήλ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι η ίδια και η αυτή χώρα. Σύμφωνα με τον τηλεσχολιαστή, για τη φάση των "16" η Αργεντινή αντιμετώπισε το Ισραήλ. Την Παλαιστίνη θα την αντιμετωπίσει στο επόμενο Μουντιάλ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πού έγινε το ματς Αργεντινής - Μεξικού (ή Ισραήλ;)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στη Σεβίλλη, κατά τον ίδιο σπορτκάστερ. Δεν άντεχε ο Σαβιόλα μακριά από την αγαπημένη του πόλη και την πήρε μαζί του στη Γερμανία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το μικρό όνομα του Πορτογάλου Βαλέντε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νούνο τον ξέραμε μέχρι τώρα, Νίνο μας προέκυψε. Και ετοιμάζεται να διασκευάσει το "Ήθελα τόσα να σου πω" στα πορτογαλέζικα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς μπορεί κάποιος να μπερδεύει τον Φερνάντο Μέιρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Τόσο πολύ μοιάζουν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, αμέ! Μπορεί ο ένας να είναι αμυντικός και ο άλλος επιθετικός (δηλαδή ο ένας παίζει στη μια άκρη του γηπέδου κι ο άλλος στην άλλη )μπορεί ο ένας να είναι μακρυμάλλης και ο άλλος σγουρομάλλης και κοντοκουρεμένος, αλλά και οι δύο είναι κλαψιάρηδες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι γένος είναι η λέξη "ψήφος";
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν λες "τους πολλούς ψήφους" και γεμίζει το στόμα σου, τι να σου πει ο Μπαμπινιώτης... Γένος ερμαφρόδιτο και καθάρισες...

Και στον τελικό θα γίνει της... !

4 σχόλια:

Τη 1:23 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger homelessMontresor είπε...

Επειδή δεν τα πάω και πολύ καλά με τα ποδοσφαρικά, διάβασα το παρακάτω ποστ. Με κέρδισε ο τίτλος του και είχα δίκιο. Με διασκέδασε πάρα πολύ την ιστορία σου!

 
Τη 1:24 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger homelessMontresor είπε...

... η ιστορία σου ήθελα να πω!

 
Τη 2:21 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

Σ'ευχαριστώ homelessMontresor για το ευγενικό σου σχόλιο. Πάντως και τα -δικά μου- ποδοσφαιρικά σχόλια δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρικά. Έτσι ελπίζω, τουλάχιστον...

 
Τη 8:08 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Χρήστος Φασούλας είπε...

> just-a-cat

H κομψότητα, εν τέλει, είναι θέμα γούστου. Αυτό που ξέρω, άλλωστε, είναι ότι τα ρούχα δε κάνουν τον παπά. Πόσο μάλλον την ομάδα.

(Αυτό μου ήρθε, αυτό έγραψα. Και μακάρι να 'ξερα από ποια "ιδιότητα" μου προέκυψε, αν μου υπαγορεύτηκε, δηλαδή, από δημοσιογραφικής πλευράς ή από λογοτεχικής πλευράς. Ενδεχομένως και από κάποια... σκοτεινή πλευρά που κρύβω μέσα μου!)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα