Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2007

Ο ασυμβίβαστος dr. House


Τα λέγαμε και πέρσι για το κόλλημα με τις αμερικανικές σειρές (λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ).
Φέτος έχω πάθει ζημιά με μια ακόμα σειρά. Δεν είναι καινούρια -παίζεται η 4η σεζόν φέτος-, αλλά εγώ δυστυχώς φέτος την ανακάλυψα.
Και λέω δυστυχώς, γιατί, βλέποντας δυο τρία από τα φετινά επεισόδια, υποχρεώθηκα να ξαμοληθώ στον παγκόσμιο ιστό και να κατεβάσω και τις τρεις προηγούμενες σεζόν... Οπότε, αν βάλεις και τα συγγραφικά - δημοσιογραφικά, καταλαβαίνετε γιατί έχω ψιλοχαθεί από προσώπου μπλογκ.
Το House M.D. είναι μια σειρά προσωποκεντρική. Την παράσταση κλέβει ο εκπληκτικός Hugh Laurie, ο οποίος υποδύεται ένα σακάτη, αντικονφορμιστή, αντικοινωνικό, μοναχικό και γενικά εκκεντρικό γιατρό, ο οποίος χρησιμοποιεί χίλια δυο αντισυμβατικά - αντιδεοντολογικά (;) μέσα για να να διαγνώσει τις πιο σπάνιες ασθένεις.
Δεν έχει καμιά σχέση με τις υπόλοιπες ιατρικές σειρές. Δείτε έστω και ένα επεισόδιο και θα με θυμηθείτε (το ότι θα... κολλήσετε, είναι αυτονόητο!).

ΥΓ. Υπότιτλους (πιστέψτε με, θα τους χρειαστείτε -όσο καλά αγγλικά κι αν ξέρετε...) μπορείτε να βρείτε στο εξαιρετικό σάιτ Greektvsubs. Τα παιδιά εκεί κάνουν καταπληκτική δουλειά (τύφλα να 'χουν οι επαγγελματίες)


Θα με βρείτε και εδώ: http://www.fasoulasonline.com/

Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2007

Οι άνθρωποι είναι
μπαγλαμάδες ολκής...

Θυμάστε τι λέγαμε πέσρι για τα Μαθηματικά - Παθηματικά της δευτέρας Δημοτικού;
Ε, λοιπόν, τα μαθηματικά (που δεν είναι βέβαια μαθηματικά, αριθμητική είναι, υπάρχει τεράστια διαφορά, δε χρειάζεται να τα ξαναλέμε) της τρίτης δημοτικού αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι είναι γελοίοι...
Το διαπίστωσα απ' την πρώτη στιγμή που έφερε η κόρη μου τα βιβλία σπίτι, αλλά έκανα υπομονή λίγο καιρό για να το διαπιστώσω και στην πράξη.
Ενώ, λοιπόν, η περσινή ύλη ήταν για εκκολαπτόμενους Αϊνστάιν, η φετινή είναι για... πλάκα! Τα παιδιά δεν κάνουν τίποτ' άλλο παρά επαναλήψεις, ουσιαστικά, της περσινής ύλης και μάλιστα με πολύ πιο απλό τρόπο.
Όχι, και φυσικά δεν έχω παράπονο από τη φετινή ύλη. Είναι ακριβώς η ύλη που απευθύνεται στην ηλικία των οχτώ ετών.
Αυτό που είναι αδιανόητο, εξωφρενικό, είναι το γεγονός ότι η ύλη ακολουθεί... αντιστρόφως ανάλογη πορεία από τη φυσιολογική! Πρώτα βγάζουν την πίστη των παιδιών, προσπαθώντας να τους δώσουν να κατανοήσουν τα ακατανόητα, κι έπειτα τους επαναφέρουν στη φυσιολογική ροή των πραγμάτων...
Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι οι "σοφοί - πεφωτισμένοι" (ανευθυνο)υπεύθυνοι της σχολικής ύλης είναι μπαγλαμάδες ολκής, τότε ποια είναι;...

Αν δε θυμάστε τι έγραφα σχετικά την περασμένη περίοδο ή επισκέπτεστε για πρώτη φορά το μπλογκ, διαβάστε και αυτά:

* ET(s) go home!
* Αϊ σιχτίρ, πια, κύριοι "σοφοί - πεφωτισμένοι"!
* Οι φωστήρες ανακάλυψαν το... τρίευρο!
* Άσχετοι, αλαζόνες, χαραμοφάηδες και (πάνω απ' όλα) ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!


Θα με βρείτε και εδώ: http://www.fasoulasonline.com/

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2007

Βράβευση...


Eίναι, το δίχως άλλο, μεγάλη τιμή για ένα συγγραφέα να βραβεύεται απ' οποιονδήποτε φορέα. Πολύ δε περισσότερο όταν βραβεύεται από τους ίδιους τους συναδέλφους του. Όχι τους συγγραφείς΄ τους αθλητικούς συντάκτες.
Γιατί, όπως και να το κάνουμε, η δουλειά μου παραμένει αθλητικός συντάκτης. Η συγγραφή, η λογοτεχνία, είναι το χόμπι μου (αν περίμενα να βγάλω λεφτά από κει, θα ήμουν η επιτομή της ουτοπίας...).
Ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά τον ΠΣΑΤ για τούτη τη μεγάλη τιμή. Και είναι για μένα ακόμα μεγαλύτερη τιμή επειδή η βράβευση ήταν η δεύτερη μέσα σε διάστημα δυό χρόνων. Και ακόμα περισσότερο: δεν ήταν για κάποιο ρεπορτάζ, παρά για την ενασχόλησή μου με τη λογοτεχνία.
Συνάδελφοι, ευχαριστώ από καρδιάς! :)


Θα με βρείτε και εδώ:
http://www.fasoulasonline.com/